Tampereen ratikan informaatioiltapäivä

repäisy treen esitteestäTampereen kaupunki järjesti 8.9.2014 raitiotieaiheisen informaatioiltapäivän yli sadalle suomalaiselle ja kansainväliselle vieraalle Helsingissä. Iltapäivään osallistujat olivat kotimaisia ja ulkomaisia raitiotiejärjestelmien toimittajia, rakentajia, suunnittelijoita ja rahoittajia.

Itse projekti on kaupungin mukaan hankintakonsultin rekrytointivaiheessa, jonka jälkeen aloitetaan rakennuttajan valintaprosessit ja tutkitaan rahoitusvaihtoehdot. Toivottavasti myös EU:n hanketuet pidetään mielessä. Tilaajapäällikkö Risto Laaksonen kertoi kaupungin kaavoittaneen ja rakentaneen raitiotiekäytävää jo vuosia, kuten valtion kanssa on sovittu. Laaksonen mainitsi myös, että valtiolta on saatu vahva tuki hankkeen voimakkaalle eteenpäinviemiselle.

Raitiotiehankkeesta on julkaistu myös mainio esite, joka tiivistää hankkeen tavoitteet ja edut kolmelle sivulle. Esite toimii hyvin nykyaikaisena “pitch-powerpointtina”, jonka avulla hanketta on helppo puolustaa erilaisilla foorumeilla ja erilaisissa tilanteissa.

Addition 09092014: The brochure about the Tampere tram project is available also in English.